Menno van Nuland (Oss, 1972) is een automan in hart en nieren. Al op jonge leeftijd wist hij dat hij verkoper van auto's wilde worden. Na de HAVO volgde een opleiding aan de IVA in Driebergen, op A-Niveau. Eenmaal gezegend met een mooie gezin, is hij in deeltijd de opleiding CommerciĆ«le Economie gaan volgen aan de Avans Hogeschool, in 2005 ontving hij zijn diploma, aangevuld met Nima-A en Nima-B. Naast enkele beroepsmatige opleidingen als SPRINT (DAF offerte programma), TOPEC (DAF technische berekeningen) en C-SALES (Mercedes-Benz sales manager opleiding) volgde Menno vanaf 2006 de opleiding "Operationeel Management" via de INNOVAM. Naast werk gerelateerde opleidingen heeft Menno ook enkele opleidingen gevolgd bij Google, waardoor hij zich SEO specialist mag noemen.

Qua werk is het bedrijfswagen merk  IVECO de rode draad in zijn carriere. In 1998 begon hij als verkoper van het Italiaanse merk bedrijfswagen. Met een tussenstap van een half jaar naar NISSAN LCV en een van 2 jaar naar Mercedes-Benz trucks, is hij IVECO trouw gebleven. Tot hij in februari 2019 besloot om uit de bedrijfswagen wereld te stappen en zich te richten op andere mogelijkheden.

Samen met Simone is hij een echte ondernemer. 2TTOYS is opgericht in 2004, Menno bouwde de website autodidactisch en zorgde voor de implementatie van een externe database in de winkel software. Dat 2TTOYS gemakkelijk gevonden wordt is mede te danken aan zijn inspanningen op het gebied van zoekmachine marketing.

In 2016 kreeg hij te horen ernstig ziek te zijn. In de 3 jaren die er op volgde heeft veel tijd en aandacht in het teken gestaan van de veranderingen in zijn leven. Het was snel duidelijk dat hij 100% beter zou worden, en dat is ook gebeurd.... sterker nog, hij voelt zich beter als ooit. Het doorstaan van de moeilijke periode is hij gaan zien als een cadeau, het proces heeft zijn leven verrijkt.

Sinds hij de bedrijfswagen sector achter zich gelaten heeft, is Menno zich gaan richten op leuke dingen in het leven. Zo schrijft hij artikelen voor autoblad RPM Magazine en is hij als vrijwilliger verbonden aan Stichting Jazz in Duketown.

 

RPM Magazine is het blad voor autoliefhebbers. Mooie auto's, leuke interviews en interessante nieuwtjes, je leest het allemaal in dit gratis aan te vragen autoblad. 4 keer per jaar kun je een RPM Magazine op je deurmat verwachten. RPM Magazine is onderdeel van 402 Automotive Events, de grootste organisator van automotive events in Nederland met aansprekende namen als "Deutsche Autofest", "Day 1 World Of Cars" en "Supercars & More" organiseert 402 voor iedere autoliefhebber een mooi evenement.

De eigenaar van 402 en RPM is een vriend van Menno, die hem vroeg of hij items wilde schrijven voor het nieuwe autoblad. Als vriendendienst kruipt Menno daarom achter het toetsenbord om op luchtige manier te schrijven over de mooieste auto's van Nederland.